Finns säkert lika många recept på denna drinken i världen, som det finns köttbullsrecept i Sverige. Men nu när sommaren och värmen kommit till södra Sverige på riktigt, passar denna dryck speciellt. Måste vara varmt när man dricker denna. På Brewerkz händer det att vi beställer in en "jug" som dessert, men det sker inte ofta. Bara när det är vänner på besök, så snart får det komma någon på besök tycker vi ;)!
Här är receptet som vi brukar göra, och här är fördelningen av innehållet. Blanda en hel karaff, för Margarita ska man inte dricka ensam utan tillsammans med kärleken eller vänner. Vill du dricka en alkoholfri, tar du bara limejuice och socker med massor av is och förstås salt på kanten.
Ingredienser för 1 drink:
4 cl Tequila
2 cl Cointreau
4 cl limejuice
socker efter smak
flingsalt
Gör så här:
Skaka Tequila, Cointreau, socker och limejuice och häll i karaff med mycket isbitar i.
Serveras i cocktailglas med saltad kant
Tips!
Den snyggaste saltranden får du genom att gnida toppen av glasets utsida med en limeskiva och sedan vända glaset upp-och-ned och strö på salt. Vi brukar använda flingsalt som vi kört lite i morteln, så det blir grovkornigt. OBS! Vanligt salt blir för salt.
Färdigblandade Margarita mix som finns att köpa, går inte att jämföra med färskpressad limejucie eller om du får tag på djupfryst limejucie, går också bra med juice från kyldisken förstås.
torsdag 26 juli 2012
tisdag 24 juli 2012
Nyttig morgondrink
Dagens recept har vi ätit nästan varje dag sedan 1 juni 2004.
Våran morgondrink, som vi tar efter våran gryningspromenad. Den innehåller supernyttiga krossade linfrö med naturligt omega 3-fettsyror och psylliumfrön även kallad loppfrön som är vänlig mot magen.
Krossade linfrö är bra för kärlsystemet och blodfettsänkande eftersom dessa frö är rika på omega-3. Dessutom binder fibrer till sig slaggämnen och hjälper därmed kroppen att rensa ut oönskade substanser.
Våran morgondrink, som vi tar efter våran gryningspromenad. Den innehåller supernyttiga krossade linfrö med naturligt omega 3-fettsyror och psylliumfrön även kallad loppfrön som är vänlig mot magen.
Krossade linfrö är bra för kärlsystemet och blodfettsänkande eftersom dessa frö är rika på omega-3. Dessutom binder fibrer till sig slaggämnen och hjälper därmed kroppen att rensa ut oönskade substanser.
Viktigt! Lagom är bäst. Linfrö innehåller ett ämne som bryts ner till vätecyanid i tarmen. Därför bör inte det dagliga intager överstiga 2 msk. Vätecyanid är ett mycket giftigt ämne som bland annat vid tecken på förgiftning ger neurologiska symtom.
Krossade linfrö härsknar lätt och bildar fria radikaler om du inte förvarar dem i kylen. Så förvara linfröna i kylen.
Drinken innehåller också psylliumfrö för att hålla magen igång.
Vill du ha en jämnare blodsockernivå hela dagen, kan du blöttlägg 1 msk i 2 dl vatten i 1-2 timmar innan varje större måltid och dricka.
Ingredienser för våran morgondrink:
1 msk psylliumfrö
1½ msk krossat linfrö
1 dl apelsinjuice eller valfri av god kvalite
Gör så här:
Blanda allt och låt stå en jätteliten stund, eftersom fröna sväller snabbt med juice.
OBS! Glöm ej att dricka mycket vatten också, gärna rumstempererat, minst 2 dl.
torsdag 19 juli 2012
Fräsch fruktsallad med mynta
En fräsch färsk fruksallad med smak av mynta och en blandning av sommarens och exotiska frukter. Man skulle kunna också säga att det är en fruktgazpacho, eftersom jag finhackat frukten och blandat med en juice.
Här i Singapore kan man köpa i fruktkiosker, bara små bitar av olika frukter, alltså behöver man inte köpa en hel melon utan bara en skalad liten klyfta. Likaså med ananas, mango, papaya, äpplen, kiwi, apelsin, m m.
Spett med blandade frukter för bara några cent. Mycket populärt att singaporianer köper frukt till lunch.
Denna dessert är en perfekt avslutning efter en god middag, både nyttig och god.
Du kan ta den frukten du vill och kan få tag på, det viktigaste är att du finhackar den.
Ingredienser för 2 personer:
1 st lime, pressad
2 st passionsfrukt, endast saften ej kärnorna
2 st jordgubbar, findelade
2 msk grönt äpple, finhackat
2 msk melon, cantaloupe, finhackad
2 msk ananas, finhackad
2 msk papaya, findelad
2 msk kiwi, findelad, endast det gröna yttre närmast skalet (ej de svarta kärnorna)
6-8 st myntablad, finstrimlade
1-1,5 dl sockerfri juice, valfri, men ej för kraftigsmak och stark i färgen. Lychee (vattenklar), färsk äpple- eller apelsinjuice. Jucicens mängd beror på hur mycket saft du får ut av 1 st lime och 2 passionsfrukter.
Frukten ska precis vara täckt av juice.
2 st topskott av mynta till att dekorera med.
Gör så här:
Börja med att pressa lime i en skål, och att gröpa ur passionsfrukten och lägg i en sil, så att saften rinner ner i skålen, hjälp till med en sked att pressa ur all saft.
Finhacka och dela sedan alla frukter i små bitar och lägg i skålen, blanda i juice så att frukten inte blir mörk, speciellt äpplet. Finstrimla myntabladen och blanda om. Lägg allt i en burk med lock och låt stå och dra några timmar på det kallaste stället i kylskåpet.
Servera sedan frukten i martiniglas eller liknande, ös på lite jucice och garnera med ett myntaskott enligt bilden.
Här i Singapore kan man köpa i fruktkiosker, bara små bitar av olika frukter, alltså behöver man inte köpa en hel melon utan bara en skalad liten klyfta. Likaså med ananas, mango, papaya, äpplen, kiwi, apelsin, m m.
Spett med blandade frukter för bara några cent. Mycket populärt att singaporianer köper frukt till lunch.
Denna dessert är en perfekt avslutning efter en god middag, både nyttig och god.
Du kan ta den frukten du vill och kan få tag på, det viktigaste är att du finhackar den.
Ingredienser för 2 personer:
1 st lime, pressad
2 st passionsfrukt, endast saften ej kärnorna
2 st jordgubbar, findelade
2 msk grönt äpple, finhackat
2 msk melon, cantaloupe, finhackad
2 msk ananas, finhackad
2 msk papaya, findelad
2 msk kiwi, findelad, endast det gröna yttre närmast skalet (ej de svarta kärnorna)
6-8 st myntablad, finstrimlade
1-1,5 dl sockerfri juice, valfri, men ej för kraftigsmak och stark i färgen. Lychee (vattenklar), färsk äpple- eller apelsinjuice. Jucicens mängd beror på hur mycket saft du får ut av 1 st lime och 2 passionsfrukter.
Frukten ska precis vara täckt av juice.
2 st topskott av mynta till att dekorera med.
Gör så här:
Börja med att pressa lime i en skål, och att gröpa ur passionsfrukten och lägg i en sil, så att saften rinner ner i skålen, hjälp till med en sked att pressa ur all saft.
Finhacka och dela sedan alla frukter i små bitar och lägg i skålen, blanda i juice så att frukten inte blir mörk, speciellt äpplet. Finstrimla myntabladen och blanda om. Lägg allt i en burk med lock och låt stå och dra några timmar på det kallaste stället i kylskåpet.
Servera sedan frukten i martiniglas eller liknande, ös på lite jucice och garnera med ett myntaskott enligt bilden.
torsdag 12 juli 2012
Hamburgare Cowboy - LCHF
Nötfärsburgare med bacon och ost blir en cowboy burger, en god dressing från landet Annorlunda och en BBQ-sås tillsammans med en sallad, perfekt att slänga ihop bara man har allt hemma.
Ingredienser 4 personer:
600 g nötfärs
8 skivor bacon
8 skivor ost
2 st bifftomater
1 st stor rödlök, ringar
1 påse salladsmix
salt och nymald svartpeppar
smör till stekningen
Thousand Island
BBQ-sås eller vanlig Heinz ketchup
Gör så här:
Börja med att göra Thousand Island , så den kan stå och dra och även BBQ-sås så den hinner svalna.
OBS! Se länkar till recepten på såserna längst ner eller klicka texten!
Stek bacon lätt, men utan att det tar för mycket färg.
Sätt på ugnen och på grill.
Forma nötfärsen till 4 biffar och se till att de inte är för tjocka, beroende på hur man vill ha dem stekta.
Salta och peppra biffarna och stek dem sedan till önskad grad, blodig, medium, välstekt.
Lägg dem sedan i en ugnsfast form, lägg på baconskivorna och toppa med en ostskiva av önskad smak.
Grilla till så att osten smälter och baconet får lite färg.
Bara att lägga upp på tallrik tillsammans med sallad, tomatskivor, rödlöksskivor och dressingen i små koppar. Smaklig måltid!
Länk till recept: Thousand Island, BBQ-sås
Ingredienser 4 personer:
600 g nötfärs
8 skivor bacon
8 skivor ost
2 st bifftomater
1 st stor rödlök, ringar
1 påse salladsmix
salt och nymald svartpeppar
smör till stekningen
Thousand Island
BBQ-sås eller vanlig Heinz ketchup
Gör så här:
Börja med att göra Thousand Island , så den kan stå och dra och även BBQ-sås så den hinner svalna.
OBS! Se länkar till recepten på såserna längst ner eller klicka texten!
Stek bacon lätt, men utan att det tar för mycket färg.
Sätt på ugnen och på grill.
Forma nötfärsen till 4 biffar och se till att de inte är för tjocka, beroende på hur man vill ha dem stekta.
Salta och peppra biffarna och stek dem sedan till önskad grad, blodig, medium, välstekt.
Lägg dem sedan i en ugnsfast form, lägg på baconskivorna och toppa med en ostskiva av önskad smak.
Grilla till så att osten smälter och baconet får lite färg.
Bara att lägga upp på tallrik tillsammans med sallad, tomatskivor, rödlöksskivor och dressingen i små koppar. Smaklig måltid!
Länk till recept: Thousand Island, BBQ-sås
Thousand Island - från ön Annorlunda
Thousand Island dressing och en lite speciell variant, eftersom den har en speciell kryddning, lite överraskande helt enkelt är våran variant. En gång i tiden så var det ju Singapore, som man odlade massa med kryddor. Kryddodlingar fanns på stora delar av ön, innan bankerna och skyskraporna tog över marken.
Ingredienser 4 personer:
1/4 röd paprika, finhackad
1 charlottenlök, finhackad
1 msk bostongurka
2 msk ketchup
4 msk majonnäs
1 krm paprikapulver
1/2 krm malen kryddnejlika
1/2 krm malen kryddpeppar
några varv med svartpepparkvarnen
Gör så här:
Börja med att finhacka paprika och charlottenlök, extremt finhackad. En bra kniv är nödvändigt vid detta tillfälle för lyckat resultat.
Blanda sedan hacket med majonäs, ketchup, bostongurka och kryddorna.
Låt stå och dra i kylskåpet en stund så kryddorna gifter sig med majonäsen.
Passar till burgare, sallad, fisk och skaldjur.
Ingredienser 4 personer:
1/4 röd paprika, finhackad
1 charlottenlök, finhackad
1 msk bostongurka
2 msk ketchup
4 msk majonnäs
1 krm paprikapulver
1/2 krm malen kryddnejlika
1/2 krm malen kryddpeppar
några varv med svartpepparkvarnen
Gör så här:
Börja med att finhacka paprika och charlottenlök, extremt finhackad. En bra kniv är nödvändigt vid detta tillfälle för lyckat resultat.
Blanda sedan hacket med majonäs, ketchup, bostongurka och kryddorna.
Låt stå och dra i kylskåpet en stund så kryddorna gifter sig med majonäsen.
Passar till burgare, sallad, fisk och skaldjur.