fredag 17 maj 2013

Ananas - smörstekt och flamberad

Här kommer receptet på en gammal favoritdessert. Lite svårt att fotografera här i Singapore, när det är +32 grader, och att lägga dessutom glass på smörstekt varm ananas, får glassen till att rinna på direkten.
Här i Singapore, har man tillgång till närproducerad ananas från Malaysia, som är så söt och god, att det knappast behövs något socker när man steker den, men en uns för att få lite karamellsmak på det hela är pricken över i:et.
Vaniljglassen,  har jag valt en utan tillsatser. Endast 4 ingredienser ska en glass innehålla; grädde, ägg, socker och vanilj eller annan naturlig smak eller frukt. Här finns en länk på glassar vad de innehåller: Klicka Här!
Mitt val blev Häagen-Dazs vanilj.

Ingredienser för 4 personer:
1 st färsk ananas
4 msk osaltat smör
2-4 tsk socker
4 msk konjak eller körsbärsbrännvin för flambering (kan uteslutas)
Vaniljglass

Gör så här:
Skala ananasen och skiva i skivor, stek skivorna i en stekpanna när smöret slutat prata och pudra på lite socker på skivorna och vänd, några gånger tills de har fin färg.
Vill du flambera skivorna, stänger du av fläkten och häller på spriten och tänder på.
Nu är det bara att lägga upp på tallrik och lägga på en glasskula och servera på direkten.

Tips!
Ta med stekpannan ut till grillen på altanen, och gör rätten framför matgästerna och flambera i sommarnatten.