Nyttig chokladbollar utan något socker som smakar himmelskt gott och perfekt till en kopp stark kaffe på kvällskvisten. Allt som den innehåller är ekologiskt och det är förstås upp till dig om du vill och även vaniljpulver och kom ihåg inget vaniljsocker, utan pulver som bara är de svarta små kornen från vaniljstången.
Ingredienser för 30 stycket mindre choklad bollar stora som klassiska köttbullar och inte stora som på kondis.
20 st dadlar utan kärnor
6 msk kokosolja
2 msk vatten
6 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
200 g mandelmjöl
kokosflingor
Gör så här:
Mixa med stavmixer dadlar, kokosolja och vatten.
Lägg de mixade dadlarna i en större skål och blanda ner kakao och vanilj och rör tills allt blandats, innan du blandar ner mandelmjölet. Jag använder nu plasthandskar men det går förstås också bra utan men du slipper bli kletig om händerna och jätte smidigt med handskar när du sedan ska trilla de små bollarna. När allt är väl blandat så är det bara att forma och rulla i kokosflingor. Jag har en stor burk med lock där kokosflingorna ligger, sedan är det bara att skaka lite lätt och när man är klar med alla att köra runt lite med handen så att kokosflingorna fastnar på chokladbollarna. Ställ dem sedan i kylen så att de stelnar. Kokosoljan stelnar när det är under 20 grader och de smakar godast kylskåpskalla.