torsdag 25 augusti 2011
St Albray smörgås - Varma mackor
Saint Albray är en pastöriserad ost gjord på komjölk, där kossor betat på fridfulla ängar i närheten av Baskien och Bearn idistriktet Jurancon, sydvästra Frankrike bortom Pyrenéerna.
Ostarna formas till en blomma med sex "kronblad" och varje kronblad väger cirka 500 g.
Enklaste receptet är ju att ta fram osten på en tallrik till ostbrickan och ett glas rött vin, Pinot Noir.
Här kommer det lite mera arbetade receptet och här passar också ett Pinot Noir vin. Receptet har jag hämtad från The French Cheese Community:
St Albray smörgås med champinjoner, karamelliserad lök och röd paprika
Ingredienser:
St Albray ost-2 skivor per smörgås
Franska baguette
Senapsvinägrett
Karamelliserad lök (2 rödlök, smörstekt långsamt i 35-45 minuter tills de är gyllenbruna)
Sauterade champinjoner (3-4 stycken per smörgås)
Rostad röd paprika (1 / 4 per smörgås)
För att förbereda vinägretten: (gör 2 koppar)
Blanda väl ihop 2 msk. Grov senap
1 msk Dijonsenap
1 msk rödvinsvinäger
½ dl olivolja
1 dl rapsolja
½ kopp hackad färsk dragon och persilja.
Gör så här:
Skär baguette i hälften och sprida vinägretten på båda sidor.
Lägg karamelliserad lök, sedan skivor av St Albray ost.
Lägg till karamelliserad svampen på toppen, det rostad röd paprika.
Sätt smörgås i ugnen en kort stund tills osten har smält.
Smaksätt med färska peppar.
Vik upp smörgås, halveras, och servera med mix sallad.
Vill du se en film hur man gör smörgåsen klicka på länken nedan:
Video.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar