torsdag 26 januari 2012
Tonfisksallad
Har man bara en tonfiskburk hemma i skafferiet och förstås lite grönsaker, ägg, majonäs och lite annat i kylskåpet så kan man slänga ihop en tonfisksallad ganska snabbt.
Ett tips är att man alltid har ett gäng hårdkokta ägg i kylskåpet på lager. Vi kokar alltid minst 10-12 varje gång. Bra att ha när man blir hungrig och smidigt.
Ingredienser:
1 burk tonfisk i vatten
1 rödlök, liten
1 ägg, hårdkokt
Kalamata med kärna
Blandsallad
Ärtskott
Tomat
Gurka
Paprika
osv osv
Gör så här:
Behövs nog ingen direkt förklaring utan man tar det man har som Kajsa Varg sa, och gör till en god sallad.
Gäller bara att det finns hårdkokta ägg på lager om man nu gillar ägg förstås. Annars tar det ju lite längre tid att göra salladen om man ska koka ägg, och låta desss kallna också.
Man kan om man vill mixa ihop tonfisk med majonäs till en röra, och krydda med lite riven lök, salt och peppar.
Dra några varv med svartpepparkvarnen över salladen.
Serveras med kallt vatten eller vill man lyxa till det passar ett rosévin perfekt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar