måndag 18 juni 2012

Ljummen sillåda






















Här kommer vårat klassiska recept på  ljummen sillåda som vi alltid äter midsommarafton, en stående tradition sedan många år tillbaka. Receptet har jag haft tidigare på bloggen, men av en tradition så kommer det igen lagom till midsommar.

Våga testa detta även om ni aldrig smakat detta tidigare, jag lovar att du kommer att älska det även om du är en person som inte gillar sill ;).

Ingredienser 4 port.
1 kg kokt, ljummen, skivad nypotatis
1 dl finhackad rödlök
1/2 dl finhackad gräslök
2 burkar, à 200 g klassisk matjessill
1 dl finhackad dill
4 hårdkokta ägg
150 g smör

Så här gör du:
Fördela potatisen i en form, som håller värmen bra.
Strö över hackad rödlök, gräslök och dill. Skär matjessillfiléerna i sneda tunna skivor och fördela dem över löken.
Garnera med dill och äggklyftor.
Bryn smöret tills det doftar kola och är ljusbrunt, häll det över silllådan. Servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar