onsdag 17 oktober 2012

Italiensk kyckling

Denna italienska kycklingmiddag, är perfekt att slänga ihop på bara några minuter. Att den kallas italiensk, är för färgerna, rött, vitt och grönt (tomaterna, kycklingköttet och spenaten) att man sedan äter den med pasta gör ju att det blir hur italienskt som helst. Jag brukar blanda ihop den som en carbonara och riva över parmesanost och köra lite med svartpepparkvarnen också.
Vi kör med torr pasta, men ofta ser man och hör om färsk pasta och att det skulle vara mycket bättre och lyxigare. Varför betala extra för vatten, det är det enda som skiljer pastan från den torra och du kan aldrig få den "al dente" som vi föredrar. Lägg pengarna istället på ett godare rödvin ;)!

Ingredienser till 4 personer:
150 g färsk spenat eller 250 g fryst
3 st stora kycklingbröstfiléer
3 st vitlöksklyftor
8 st marinerade, soltorkade tomater
Smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl grädde
Valfri torr pasta
Parmesanost, riven

Gör så här:
Skär kycklingen i små bitar, skala och hacka vitlöken fint, grovstrimla de soltorkade tomaterna , skölj spenaten.
Om du använder fryst spenat, krama ur vätskan ur spenaten.
Bryn kycklingen i smör i en stekpanna krydda med salt och peppar.
Rör i vitlök, tomater, spenat och fräs runt någon minut, slå sedan på grädden och rör om.
Låt det koka ihop några minuter.
Under tiden som du gör kycklingen kokar du pastan.
Blanda sedan som en carbonara med färskriven parmesanost över eller servera var för sig.

Bon Appetito!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar