Den här rätten blev till när jag trodde jag skulle göra lasagne, och upptäckte att jag inte hade några lasagneplattor hemma. Vad gör man då? Man tager vad man haver som Kajsa Warg sa!
Denna gången blev det pastaskruvar och 11 minuters. Barilla är märket vi alltid kör med när det gäller pasta och så lång koktid som möjligt. Att få en mustig och god Bolognesesås tar sin tid, så bäst är om du redan har gjort den och har den i frysen och lagom till att ta ut till din gratäng. Annars hade hade jag ju kunnat hinna köpa plattor till lasagnen medans såsen puttrade på spisen ;). Rätten kan förberedas till och med dagen innan. Bara att sätta i ugnen när man kommer hem från jobbet. I detta receptet förutsätter vi att såsen redan är klar, annars är det bara att klicka på länken och göra den supergoda köttfärsåsen.
Ingredienser för 4 personer:
Länk: 1 sats Bolognesesås
Ostsås:
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk, standard
2 msk smör
3 dl riven ost
salt och nymald svartpeppar
Valfri torr pasta, men helst 11 minuters.
Färskriven parmesanost som tillbehör
Gör så här:
Smälter smöret i en kastrull och vispar ner vetemjölet så det inte är några klumpar.
Vispa nu ner mjölken och kok upp försiktigt under omrörning hela tiden. Låt koka försiktigt i 3-5 minuter.
Blanda i 2 dl av den rivna osten och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Pensla en djup ugnsäker form med lite olivolja. Häll nu hälften av ostsåsen i formen.
Lägg i den hårda okokta pastan i köttfärsåsen och rör om.
Häll nu detta i formen över ostsåsen.
Häll resten av ostsåsen över så det blir som ett täcke.
Så här långt kan pastagratängen göras i förväg, täck med folie och förvaras svalt om du ska äta den nästa dag. Annars gratinerar du den direkt.
Strö över resten av osten och gratinera cirka 40 min och 175 grader.
Under tiden river du parmesanost, som var och en får strö över sin tallrik.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar