torsdag 29 november 2012
Mjuk lingonpepparkaka
Denna mjuka lingonpepparkaka är en favorit hos Sandbergs och speciellt till jul, men den är lika god året om.
När man bakar den i ugnen, doftar det helt underbart av alla goda kryddor som finns i den. När man sedan äter den så kommer doften och smaken i gommen och man få en feel good känsla av välbehag.
Ingredienser:
75 g smör
2 ägg
2 dl socker
2 dl lingonsylt
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ tsk ingefära
1½ tsk kanel
1½ tsk nejlikor
1½ dl mjölk
Baka i smord avlång eller slät rund form, ca 2 liter
Grädda i 175-200 graders ugnsvärme, ca 40 min
Gör så här:
Låt smöret ligga framme i rumstemperatur tills det blir mjukt. Rör ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och lingonsylt. Blanda mjöl, bakpulver och kryddorna. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt mjölken. Häll smeten i formen och grädda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar