Idag gjorde jag en snabblunch, innan jag skulle steka köttbullar på Sandbergs vis. Denna tonfiskröra går blixtsnabbt att röra ihop. Oftast så har man ju tonfisk hemma, även majonäs, gul lök, salt och peppar och lite tomat och sallad. Som bonus hittade jag en burk med kalamata, som blev pricken över i:et. Man tar helt enkelt det som finns hemma och man gillar.
Ingredienser för 2 portioner sallad, sandwich eller baguette:
1 burk tonfisk i vatten
3 msk majonäs
0,5 st gul lök, riven eller mixad med mixerstav
salt och nymald svartpeppar
Gör så här:
Börja med att öppna burken lite och låt vattnet rinna av väl.
Under tiden river du en halv gul lök fint eller kör den med mixerstaven med med några droppar vatten.
Blanda tonfisk, lök och majonäs och rör med en gaffel till tonfisken finfördelas.
Salta med en nypa salt och peppra med ganska mycket nymald svartpeppar.
Nu är det bara att äta den till salladen, eller lägga den i baguetten eller göra en tonfisksandwich med några salladsbland emellan. Tapasrätt och som dip till grönsaker är också jättegott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar