En kul och rolig variant på stekt ägg. Perfekt form och mixa gärna med både grön och gul om ni är flera som ska äta stekta ägg. Se till att inte skära för tunna skivor och använd små ägg, annars rinner vitan lätt över. Skulle vitan rinna över så plockar du bort och fixa till det när de är stekta. När paprikan stekt, blir den inte så stark i smaken utan mera en lite sötare smak, precis som när man grillar papriken eller rostar den i ugnen.
Ingredienser:
Ägg, ekologiska
Paprika större modell
Smör
Salt och peppar
Gör så här:
Tvätta och skiva paprikan i tjocka skivor.
Knäck ett ägg i ett glas.
Värm en stekpanna med smör till smöret slutat prata. Lägg i paprikaringarna och häll försiktigt i ett ägg i varje paprikaring. Rinner det vitan över fixar du lätt till det efter att de är färdigstekta. Stek nu tills du tycker att äggen är färdiga efter din smak. Jag föredrar lös gula.
Lite kul idé! Tack för tipset!
SvaraRadera