torsdag 3 maj 2018

Morotssallad - asiatisk
























En asiatisk morotssallad blir perfekt till asiatisk mat och som här vårrullar. När man inte bor i Asien är det svårt att få till en grön mangosallad eftersom där använder man omogna gröna mango och det finns inte att köpa här i Sverige vad jag vet. Denna salladen är perfekt till vårrullar. Klicka här för receptet till vårrullarna.

Det här behövs till en liten sallad:
0,5 dl rostade cashewnötter eller jordnötter
2-3 morötter
2 schalottenlökar
1 röd chili, fingerstorlek
Färsk koriander

Dressing:
2 tsk palmsocker, men råsocker funkar också
2 msk fisksås
1 msk ättiksprit 12%
1 st lime, både saft och rivet skal
2 msk vatten
1 finhackad vitlöksklyfta

Gör så här:
Börja med att blanda dressingen.
Hacka och rosta nötterna i en stekpanna utan fett.
Skala och riv morötterna grovt, helst med en gefu spirelli grönsaksstimlare
Finhacka scharlotenlöken.
Kärna ur och strimla chilin mycket fint.
Lägg allt i en skål och blanda varsamt.
Låt salladen stå och dra någon timma i kylen, innan servering
Häll på dressingen cirka 10 minuter innan serveringen och toppa med nötterna och lite korianderblad precis innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar