Sandbergs receptblogg
torsdag 22 maj 2025

Äggmajonnäs - Œuf mayonnaise

›
Majonnäsägget, den där klassiska franska förrätten som finns på så många brasserier och restauranger i Frankrike och Paris där jag ätit det ...
måndag 7 oktober 2024

Hallonpaj

›
Nu har vi många hösthallon i trädgården och då är det perfekt även om det går precis lika bra att göra på frysta hallon. De blir bara lite b...
tisdag 1 oktober 2024

Dumplings - smashade med fläskfärs och ingefära

›
Älskar dumplings och det är lite av ett handarbete att pyssla med och man får inte vara stressad, men man kan säga att det är lite avstressa...
fredag 31 maj 2024

Svartvinbärsbladssaft

›
En klassisk saft på svartavinbärsblad, så enkelt och så gott. Ungefär samma vis som man gör fläderblomssaft. Barnbarnen var här igår och sma...
onsdag 22 maj 2024

Kokt vit sparris

›
Maj månad är det säsong för vit färsk sparris. Först kommer den tyska sparrisen till butikerna och snart så kommer även den svenska och förs...
måndag 22 april 2024

Krabbröra

›
Recheio de Sapateira heter rätten på portugisiska och jag kan säga att den smakar så gott. Har bara sett den på bild tidigare, men det har s...
söndag 7 april 2024

Ugnsbakad fläskkarré

›
Fläskkarré är en härlig bit kött som blir så saftigt och god när den bakas i låg temperatur i ugnen. Perfekt när man har annat att göra elle...
tisdag 30 januari 2024

Pannkaksrulle med vaniljkräm

›
Denna pannkaksrulle är en favorit både hos barnbarnen och mig. Älskar man vaniljbullar så kan jag rekommendera detta recept. Så mycket mera ...
tisdag 21 mars 2023

Raggmunk som våffla

›
Älskade raggmunken är en favorit hos många och läser man menyer på lunchrestauranger så verkar det vara en given rätt på måndagar eller tisd...
tisdag 8 februari 2022

Ugnsrostad potatis, blästrad med ströbröd

›
Riktigt krispig god ugnsrostad potatis med smak av lite vitlök och rosmarin. I Italien så står det på menyn Patate Sabbiate och översätter m...
onsdag 12 januari 2022

Mango- och currykyckling

›
Kycklingrätt som jag gjorde för så där 20 år sedan senast och som jag verkligen alldeles glömt bort. När jag förra veckan fick frågan om rec...
tisdag 15 juni 2021

Italiensk salladsdressing

›
Dressing som vi alltid har i kylskåpet är en italiensk salladsdressing som passar till så mycket. Att också göra sin egna dressing istället ...
måndag 7 juni 2021

Mandelflan med vaniljglass och varm hjortronsylt

›
En klassisk efterrätt för oss, den fanns på menyn när vi gifte oss för ett antal år sedan. I år när vi firade bröllopsdag så fanns den på me...
tisdag 2 mars 2021

Nattjästa frukostfrallor

›
Finns ju inget godare än nybakade frukostfrallor på morgonen, men att ställa sig och göra deg och på morgonen är inte något för oss. Men att...
måndag 12 oktober 2020

Currydip

›
Barnbarnen och även vi älskar den där currydipsåen som finns att köpa på den världskända hamburgerkedjan med ett stort gult M. I somras så t...
tisdag 12 maj 2020

Stekt fasanbröst och gräddsås med smak av enbär

›
Det är mäng år sedan jag sist åt fasan, men minnet av smaken finns kvar att det var väldigt gott. När jag till nyår köpte fryst anklår, så...
lördag 2 maj 2020

Revben med smak av Kina

›
Vi bara älskar revben, där köttet släpper från benet bara man tar i benet. Här kommer ett recept med smaker från Kina. Här är ett recept m...
onsdag 29 april 2020

Pasta med heta chiliräkor

›
Som ni förstår så gillar jag chili, och ganska stark chili även om svensk klassisk husmanskost också är en favorit. Här kommer ett recept ...

Revben med smak från Korea

›
Vi bara älskar revben som där köttet släpper från benet bara man tar i benet. Här kommer ett recept med lite mera sting och smaker från Ko...
måndag 30 mars 2020

Köttbullar - asiatiska

›
Köttbullar med smak av asien. Visst är svenska köttbullar en klassiker och gå inte att jämföra, men om man gillar asiatiska smaker så är j...
måndag 23 mars 2020

Kinesisk wok med fläskfärs och nudlar

›
När man har bott i Asien och Singapore så kan man ibland längta efter den maten som serverads där och man inte kan få på någon restaurang ...
onsdag 11 mars 2020

Gubbröra

›
Här kommer ett recept på min gubbröra. Gubbröror finns det säkert lika många recept som det finns kockar. Alla har sin gubbröra, både varm...
1 kommentar:

Rågbröd med fänkål

›
Rågbröd är så himla gott och godare när det får ligga och mogna minst 1 dygn innan man börjar smaka på brödet. Degen görs i 2 dagar, först...
torsdag 5 mars 2020

Saffranspannkaka

›
Saffranspannkaka en landskapsrätt från Gotland och ett måste att äta om man är på Gotland sägs det. Jag har aldrig varit på Gotland men ja...
tisdag 3 mars 2020

Kringlor

›
Kringlan som är bagarskråets symbol sedan sekler och urminnes tider tillbaka. Ja, redan på romartiden var kringlan visst symbol för bageri...
måndag 10 februari 2020

Köttfärslimpa - allt i ett

›
Så gott och enkelt att göra denna middagen och perfekt när man är många men som igår så gjorde jag den bara till mig och min man till sön...
torsdag 30 januari 2020

Cowboysoppa

›
Igår så gjorde jag Cowboysoppa till kvällsmat, soppan som nästan alla barn på förskolor och skolor älskar men som den amerikanska hiphop-s...
måndag 18 november 2019

Purjolök- och potatissoppa

›
En riktig höst- och vintersoppa som värmer gott när det är kallt men kan förstås ätas året om. När jag var i England för två år sedan och...
1 kommentar:
söndag 6 oktober 2019

Krabba - svartpeppar

›
Black Pepper Crab som rätten heter på engelska är wokad krabba med en stark sås av bland annat svartpeppar. Singapores nationalrätt är ju ...
1 kommentar:
fredag 6 september 2019

Rösti - små

›
Detta är en mindre variant av rösti istället för en stor som annars är vanligt. Dessa små godingar är perfekt att göra i förväg om man sk...
fredag 30 augusti 2019

Tacos och bakad potatis

›
Fredag och många äter tacos denna dag. Här kommer en variant som vi gillar och där vi börjar med att baka potatis. Under tiden som den ba...
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Sandbergs Fotoblogg
Visa hela min profil
Använder Blogger.