tisdag 16 augusti 2011
Gräddiga smörstekta kantareller
En koncentrerad smak av skogen, en smak som är svår att beskriva måste upplevas i gommen.
Smöret och grädden gör att smaken blir gudomlig!
Kan tänka mig att många redan varit ute i skogen och plockat korgen full av kantareller, annars är det hög tid att ge sig ut i helgen i skogen så ni kan njuta av skogens guld.
Ingredienser för 4 portioner
1 liter rensade kantareller
2 msk smör
½ tsk salt
1 krm malen vitpeppar
1½ dl grädde
Persilja
Gör så här:Fräs matfettet i en stekpanna och lägg i svampen. Fräs de första 5 minuterna under lock. Salta och peppra.
Låt sedan svampen fräsa på svag värme utan lock tills vätskan kokat in. Slå på grädden och låt den koka in till simmig konsistens runt om svampen som på bilden.
Servera den som på bilden, till pannbiff eller varför inte till en fransk krämig omelett. Garnera med persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar