En tårta du lätt svänger ihop, ja snabbare och enklare kan det knappast inte bli. Gräddningen tar bara 4 minuter i mikrovågsugn. Men du kan också grädda den i vanlig ugn. Mandelmassa, ägg och grädde kan stå på lut i lylen. Citusskalet är inte nödvändigt men gör det extra gott.
Om du inte har tillgång till färska bär, kan du ta päron eller persikor på burk. Flisad choklad är också gott till.
Det här behövs till en tårta, ca. 8 bitar:
200 g mandelmassa
2 ägg
rivet skal av 1 apelsin eller ½ citron
1 bakplåtspapper
2 dl vispgrädde
Färska bär
Florsocker
Gör så här:
1. Riv mandelmassan grovt och blanda först med ägg och därefter citrusskal.
2. Rita en rundel 20-22 cm på baklåtspapper. Lägg det på en tallrik och bred ut smeten. Grädda på full effekt i mikrovågsugn i ca. 4 minuter. Vrid tallriken ett par gånger under tiden. Ägg-smeten ska ha stannat. Eller grädda i vanlig ugn på 175 grader och i cirka 20 minuter med bakplåtspapper i bakform med löstagbar botten.
3. Ta loss papperet och lägg botten på ett fat. Vispa grädden och lägg på den och färska bär när botten har svalnat. Sikta över florsocker.
Receptet är hämtad från en gammal Allt om mat 1998.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar