tisdag 6 september 2011

Fransk omelett med gräddiga räkor


Idag gör vi det enkelt, en fransk krämig omelett med gräddiga räkor. En lite snabblunch, som jag brukar göra till mig här i Singapore. Om man vill kan man ju göra en stuvning med mjöl, men det hoppar jag över.
Man brukar ju alltid finnas lite frysta räkor i frysen och ägg har man också i kylskåpet och förhoppningsvis fet god grädde.

Ingredienser för 1 person
2 ägg
2 msk grädde
1 dl grädde
250 frysta räkor
smör till stekning
salt och peppar och dill om det finns

Gör så här:
Skala räkorna
Knäck ägg i en skål och rör några lätta tag med gaffel tillsammans med grädden och lite salt.
Bryn smör i en panna och häll äggsmeten och rör försiktigt lite i pannan.
Koka under tiden ihop grädden så den blir lite simmig, smaka av med salt och peppar och värm bara till räkorna innan du slår det på omeletten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar