måndag 5 september 2011
Jordgubbsallad med italiensk dressing
Här kommer ett recept som ofta brukar göra. Vi brukar göra den i var sin portionsskål och inte i en stor skål.
Det är en sallad som består mest av jordgubbar, men även grönsallad, tomat, rödlök, röd paprika och som dressing gör vi en italiensk med vitlök och örter.
Ingredienser till salladen för 2 pers:
250 g jordgubbar
Grönsalladsmix
1 stor tomat, finhackad och urkärnad
1/4 rödlök, finhackad
1/4 röd paprika, finhackad
Nymald svartpeppar
Flingsalt efter behag
Ingredienser till dressing för 2 pers:
½ dl olivolja
1 msk vittvins vinäger
1 klyfta vitlök, mycket fint hackad
1 msk färskpressad citron
1 krm salt
1 msk gul lök, mycket fint hackad
1 tsk röd paprika, mycket fint hackad
1 krm oregano, smulat i handen
OBS! Mycket fint hackad = 2 mm bitar
Gör så här:
Börja med dressing och blanda samman så att den få stå och dra. Kan även göras dagen innan.
Skölj salladen och fördela i portionsskålar, hacka de urtagna tomaterna, rödlök och paprika.
Lägg detta på grönsalladen, skölj jordgubbarna och dela gubbarna i små klyftor och fördela.
Häll nu den italienska dressingen över jordgubbarna, dra några varv med svartpepparkvarnen och slutligen lite flingsalt över.
Häll dressingen på salladen precis innan man ska äta salladen annars kan de gröna salladsbladen tappa sin krispighet.
Detta smakar jättegott till stekt och grillat kött eller kyckling och även till mycket mera, bara att testa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar