torsdag 24 maj 2012

Pasta piripiri
























En favoritkrydda eftersom jag är svag för starka kryddor, är den lilla mycket starka piripirin.
Ett av de enklaste recepten och smidigaste är att fixa en pasta piripiri. Smidigt som lunchrätt eller som en mellanrätt innan kötträtten. Idag blev detta dagens lunch för mig.

Ingredienser för 1 person
Spagetti, 11 minuters
2 msk smör
2 piripiri
1 vitlöksklyfta, krossad
salt och nymald svartpeppar

Gör så här:
Börja med att koka upp rikligt med vatten och salt i en kastrull och koka spagettin enligt anvisning på paketet, men al dente, alltså med tuggmotstånd.
Under tiden spagettin kokat lägger de smöret i en kastrull och smälter försiktigt, mortlar piripirin och lägger i och den lätt krossade vitlöksklyftan, salt och nymald svartpeppar.
Häll av spagettin i ett durkslag och lägg spagettin i grytan med smöret och kryddorna.
Blanda om och servera. Om du vill kan du plocka bort vitlöksklyftorna, smöret ska bara ha fått lite smak av den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar