torsdag 7 juni 2012

Räkor i het panna






















Räkor i het panna, är perfekt när du får oväntade gäster och snabbt vill fixa till något att äta. Gäller bara att det finns djupfrysta räkor i frysen och kanske vitlöksbröd också.
Perfekt i sommarstugan och att sitta ute och äta, kanske till och med göra det hela på grillen.


1 kg djupfrysta räkor
2 dl olivolja
4 vitlöksklyftor
2 msk citronpeppar
1 citron
Djupfryst vitlöktsbröd

Hetta försiktigt upp oljan tillsammans med pressad vitlök, pressad citronsaft och citronpeppar i en gjutjärnspanna.
Lägg i de djupfrysta räkorna oskalade (se till att inget skräp följer med, lösa spröt etc.)
Och värm tills de blir varma.
Servera direkt ur pannan tillsammans med vitlöksbröd, (tips: dippa brödet i oljan)
Vitlöksbrödet kan du också göra på grillen, genom att slå in det i folie och värma försiktigt.
Ett svalt rosévin blir som pricken över i:et.
OBS! Det går åt många servetter, och som bordsduk ute i trädgården eller på balkongen är tidningspapper perfekt och lite roligt att klä bordet med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar