En klassisk sallad som passar till både grillat, kallskuret och till julskinkan. Denna klassiker är då förstås perfekt till grillade revben tillsammans med en BBQ-sås. Gör den gärna i god tid, ja även dagen innan så den får dra till sig alla smaker.
Ingredienser:
5 dl finstrimlad rödkål/vitkål 50/50
1 st morot
1 rödlök
1 liten burk krossad ananas
1 lite gul paprika, strimlad
Salladssås:
0,5 dl
majonäs
0,5 dl cream
fraish
(Selleri)salt och nymald svartpeppar
Gör så här:
Strimla kålen fint, helst med osthyvel, riv moroten fint,
skiva rödlöken i mycket tunna skivor och paprikan. Låt den krossade ananasen
rinna av väl.
Blanda såsen och blanda sedan allt tillsamman och låt stå och dra i kylskåpet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar