onsdag 10 april 2013

Coleslaw



En klassisk sallad som passar till både grillat, kallskuret och till julskinkan. Denna klassiker är då förstås perfekt till grillade revben tillsammans med en BBQ-sås. Gör den gärna i god tid, ja även dagen innan så den får dra till sig alla smaker.

Ingredienser:

5 dl finstrimlad rödkål/vitkål 50/50
1 st morot
1 rödlök
1 liten burk krossad ananas
1 lite gul paprika, strimlad

Salladssås:
0,5 dl majonäs
0,5 dl cream fraish
(Selleri)salt och nymald svartpeppar

Gör så här:
Strimla kålen fint, helst med osthyvel, riv moroten fint, skiva rödlöken i mycket tunna skivor och paprikan. Låt den krossade ananasen rinna av väl.
Blanda såsen och blanda sedan allt tillsamman och låt stå och dra i kylskåpet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar