lördag 6 juli 2013

Korvstroganoff
















Korvstroganoff är en populär maträtt bland barn och även vuxna, en riktig klassiker. Här har jag skojat till det med barnbarnet Leia och gjort en gris av falukorven med hjälp av pepparkaksmåttet. Skär skivor istället på längden, se till att göra så att alla får var sin gris. Grisen serverade jag kall, många föredrar en skiva kall falukorv. Vi föredrar också ett fluffigt potatismos till korvstroganoff, men ris funkar också men inte alls lika gott.

Ingredienser för 4 personer:
700 g falukorv
3 st gula lökar, finhackade
3-4 dl grädde
1 dl Heinze chilisås
0,5 dl Heinze ketcup
1 tsk paprikapulver
2 uns cayennepeppar
salt
smör till stekning

Gör så här:
Ska du äta potatis mos till, så börja med att skala potatisen och dela i mindre bitar innan du börjar med stroganoggen.
Börja med att hacka löken och stek den glansig i en stekgryta, långsamt i lite smör.
Dela falukorven i små biter, beroende på om det finns barn som ska äta eller inte. Gör även grisar.
När löken är klar lägger du i korvbitarna och rör om och steker lite, slå på grädde och häll i chilisås, ketcup och kryddor. Rör om och låt puttra så grädden kokar ihop lite och det bli lagom såsigt.
Under tiden gör du potatismoset.
Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar