torsdag 12 december 2013

Snaps - smak av dill eller anis

I år har vi gjort egen snaps till jul, men den kan ju göras året om, kanske att man byter etikett till midsommar.
Man tager det man tycker om, och eftersom jag gillar Kallsupen och Aalborg jubileums så har min smak av dill och koriander, medan Tommy är mera förtjust i en uns lakrits så då har han anis istället. Det vi har gemensamt är kummin, ett måste för att få kalla det akvavit. 

Ingredienser:
Annelies snaps
35 cl kronvodka
0,5 tsk koriander
0,5 tsk kummin
0,5 tsk dillfrö
1 st färsk kvist dill

Tommys snaps
35 cl kronvodka
0,5 tsk anis
0,5 tsk kummin
0,5 tsk fänkål

Gör så här:
Häll kryddorna i flaskan och skaka om.
Låt stå 1 dygn i rumstemperatur och skaka om lite då och då.
Gör du Annelies snaps så stick ner dillkvisten så att den tjocka delen av skaftet är uppe i flaskhalsen. Lättare att plocka bort.
Sila genom kaffefilter och häll tillbaka i flaskan.
Dekorera gärna flaska och sätt på fin etikett och döp den.
Serveras väl kyld i snapsglas, vi brukar lägga flaska i frysen en några timmar innan.
Skål!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar