tisdag 6 maj 2014

Torsk med stekt lök och brynt smör

Hur gott och enkelt som helst, bara man har ett djupfryst torskblock hemma, färsk fungerar förstås också men då måste man ju åka och handla, så att ha lite torsk i frysen är ett bra att ha. Finns sedan smör och gul lök,så är det bara lite salt och dill som pricken över i:et.

Ingredienser för 2 personer:
400 g torsk
2 st gul lök
50 g smör
1 knippe dill
salt

Gör så här:
Tina upp fisken under tiden skivar du den gula löken i skivor och steker i lite av smöret så den blir bärnstensfärgad. I en annan stekpanna värmer du nu på smöret tills det doftar kola, då lägger du på fiskbitarna och salta. Stek på båda sidorna, beroende tid är hur tjocka fiskbitarna är. Dela lite försiktigt och checka så det precis har blivit färdigstekt, och inte en minut längre.
Lägg upp på varm tallrik, lägg på den stekta löken över och klipp lite färsk dill. Sist öser du på det brynta smöret från stekpannan.
Här passar kolsyrat vatten utan smak allra bäst tycker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar