Som ni förstår så gillar jag chili, och ganska stark chili även om svensk klassisk husmanskost också är en favorit. Här kommer ett recept som du fixar riktigt snabbt. Gäller bara att ha hemma; pasta, smör, frusna stora räkor, piripiri, vitlök och har du dessutom parmesanost och vårlök är det komplett. Salt och svartpeppar förstås men det har man ju alltid hemma.
Ingredienser för 2 personer:
Vatten till pastakoket och 2 msk salt till pasta vattnet
200 g pasta
10-20 jätteräkor, frusna och förkokta
25 g smör
1 vitlöksklyfta krossad
2 st piripirikapslar, torkad och mortlade med flingsaltet
1 tsk flingsalt
1 vårlök, strimlad (hackad persilja funkar också)
parmesanost, riven
Gör så här:
Börja med att koka upp pastavatten och salta rejält.
Under tiden vattnet kokar upp så lägger du smör i en kastrull, den krossade med knivbladet vitlöksklyftan, den mortlade piripirin med flingsaltet och låter det värmas utan att det tar färg. Lägg sedan i de frusna räkorna och låt dem ligga där på svag värme så de tinar upp samtidigt som du kokar pastan. När räkorna har blivit genomvarma så är de klara. Nu har det blivit en god buljong av räkorna.
Häll nu av pastan och blanda sedan ner räkorna och det goda smöret och blanda.
Krydda med nymald svartpeppar och blanda igen.
Bara att lägga upp på djupa tallrika, strimlad vårlök (persilja) och riv över parmesanost.
Så himla gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar