Vi bara älskar revben som där köttet släpper från benet bara man tar i benet. Här kommer ett recept med lite mera sting och smaker från Korea och just vilken smak som man lägger på som marinad och glaze gör ju att man kan verkligen variera. Här är ett recept med heta och älskar man chili så är det riktigt gott och svårt att sluta äta. Perfekt att ha som fingerfood tillsammans med gott kallt öl.
Ingredienser:
2 kg tunna- eller kamben av gris
1 dl gochujang, fermenterad chilipasta, märket Risberg
1 dl ketchup, Heinz
0,5 dl Sriracha chilisås. Bulliard´s av märket Risberg
2 msk kokosmjölk/grädde
2 tsk havssalt
Så här gör du:
Förvärm ugnen till 120 °C.
Använd en liten kniv för att hjälpa dig att ta bort det tunna vita membranet från undersidan av revbenen. Krydda racken med salt.
Blanda gochujang, ketchup, Sriracha, kokosmjölk i en skål. Spara 1/3 av blandningen så att du kan glasera med det senare. Applicera nu den återstående blandningen på revbenen med en pensel. Packa in racken i två lager ark grillfolie, förseglade i kanterna för att bilda en "foliebåt".
Stek i den förvärmda ugnen i 2,5 timma.
Ta bort revbenen från ugnen och höj ugnens temperatur till 200 °C.
Öppna försiktigt foliepaket. Överför revbenen till en ny plåt/form. Samla upp eventuell sky och köttsaft och skeda över revbenen. Ta sedan den sparade chilisåsblandningen och pensla varje rack med såsen. Sätt tillbaka revbenen i ugnen, utan något folie över i 15-20 minuter eller tills revbenen har fått en härligt griljerad färg.
Såsen som blir över kan man använda som dipsås och blanda ut den med lite av skyn. Sweet Chili sås är också gott till som tillbehör.
Hoppas att du gillar revbenen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar