tisdag 6 november 2018

Halstrade pilgrimsmusslor med chili och vitlök

Idag till lunch blev det lite frysrensning. Inte för att datum gått ut, utan för att jag blev så sugen på detta och snabbt dessutom att tillaga. Man marinera musslorna en stund i marinad innan man halstrar i stekpanna några minuter, värmer upp marinaden och slår på, sedan är det bara att njuta. Perfekt aptitretare eller förrätt om man inte vill äta dem till kokt pasta om man vill äta lite kolhydrater också.
Som aptitretare är det bara att sätta en tandpetare i varje.

Ingredienser för 1 lunch, 2 förrätter eller för 4 personers aptitretare.
150 g djupfrysta pilgrimsmusslor.
1 st röd färsk chilifrukt, hackad
1 st stor vitlöksklyfta, hackad
1 st lime, skal och saft
2 msk persilja, hackad
0,5 dl olivolja
flingsalt

Gör så här:
Börja med att tina upp musslorna.
Kärna ur och hacka den röda chilin.
Hacka vitlöken mycket fint.
Skölj lime och riv skalet, men bara det yttersta gröna och inget vitt.
Pressa ur saften från lime.
Blanda allt i en skål med olivoljan och lite flingsalt tillsammans med de upptinade musslorna.
Marinera 15 minuter.
Hetta nu upp en stekpanna med lite olja i och ta upp musslorna och skrapa av så mycket som möjligt av vitlök och chili.
Halstra musslorna 1-2 minuter på varje sida.
Lägg sedan musslorna i en ren panna, värm upp marinaden och slå på över musslorna.
Gott med lite färsk baguette att suga upp den goda marinaden med.
Klart att äta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar