måndag 17 juni 2019

Kryddsmör - Café de Paris på Sandbergs vis

Ett gott kryddsmör lite över det vanliga är perfekt att ha i lager i frysen eller kylskåpet och det är ju så mycket godare än de som finns färdiga att köpa. När du ändå gör, så gör så du kan frysa in och perfekt nu när det är grilltider för det kommer att gå åt som smör i solen ;).
Finns säkert en hel del olika recept på just detta kryddsmör, med här kommer Sandbergs kryddsmör och tolkning av Café de Paris, som egentligen är en smörsås typ bea som är kryddad med massor med olika kryddor.
Kryddsmör kan användas på många rätter som på en varmrätt att lägga en klick kallt smör på grillat kött eller fisk precis innan det serveras eller att lägga på rostat bröd är så gott eller varför inte gör klassisk men kryddigt vitlöksbröd.

Ingredienser för 200 g smör:
200 g smör, rumsvarmt
1 st scharlottenlök (större), finhackad
1 st vitlöksklyfta (större), finhackad
0,5 dl persilja, finhackad
1 msk dragon, torkad och smulad i handen till pulver
0,5 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
1 tsk svartpeppar, nymald
1 tsk flingsalt

Gör så här:
Vispa smöret pösigt med elvisp. Blanda i övriga ingredienser och vispa ytterligare tills allt blandats. Lägg nu allt på ett smörpapper och forma till en rulle och tillslut även plastfolie om. Ska du använda det så kan du lägga det i en liten skål och men det som blir över fryser du in och varför inte dubbla satsen så har du för många grillningar framåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar