torsdag 5 januari 2012

Lemongrass kycklingbullar


Här kommer ett recept som är enkelt och gott. Fick idéen när jag är på ett av våra favoritställen här i Singapore, Thai Smile Café. Där serveras Lemongrass Chicken Balls med Sweet Chilisås och vi gillar detta skarpt. Här kommer mitt recept, som fick betyget MVG av Tommy för att vara en kopia av originalet.

Ingredienser:
400 g kycklingfärs
0,5 dl havregryn
0,5 dl vatten
1 st vitlöksklyfta, riven eller pressad
1 msk korianderfrö, mald
1 msk torkade korianderblad eller en bukett (kruka) färska finhackade korianderblad
1 tsk salt
0,5 krm cayennepeppar
4-6 st Lemongrass strå
Smör till stekning
Tillbehör:
Sweet Chilisås, typ thai

Gör så här:
Blanda havregryn, vatten, vitlök, kryddor och salt och låt stå och dra en stund innan, under tiden river du 1 st citrongräs och blandar i röran. Blanda nu ner kycklingfärsen, försiktigt med en gaffel så inte färsen blir för fin.
Skölj och dela lemongrass i lagom bitar, se bild.
Forma lagom stora kyckloingbullar runt varje lemongrass.
Stekt långsamt i smör runt om i ca. 10-15 min i stekpanna.
Serveras med Sweet Chilisås av typ Thai.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar