fredag 13 januari 2012

Varm hummer i smörig sås


En lyxig och smidig förrätt som passar också som liten rätt tillsammans med ett glas vin eller Champagne med gott vitt bröd att suga upp såsen med.

Ingredienser för 4 personer:
2 st djupfrysta humrar
2 st charlottenlökar, mycket finhackade
2 msk Bongs fiskbuljong på flaska
1,5 dl vatten
1 dl Champagne eller vitt vin, kan ersättas med vatten
0,5 st röd paprika, mycket finhackad
0,5 st orange paprika, mycket finhackad
0,5 st grön paprika, mycket finhackad
150 g smör, rumsvarmt
Persiljebuketter

Gör så här:
Börja med att värma 4 tallrikar.
Klyv hummern och plocka ut köttet försiktigt så så att det blir så stora och hela bitar som möjligt, även klorna.
Tag 1 msk av smöret och svetta den fint hackade charlottenlöken, slå på vätskan och buljongen och låt koka upp några minuter.
Under tiden finhackar du paprikan.
Lägg nu ner försiktigt i fiskbuljongen, hummerköttet och värm det hastigt. Plocka sedan upp det och lägg på ett fat och täck över så de håller sig varma.
Montera nu ner smöret i buljongen och sedan sist lägger du den finhackade paprikan.
Lägg nu upp hummerköttet på varma tallrikar, fördela smörsåsen runt om och garnera med persilja.
Serveras med ett gott bröd och Champagne, men förstås går det bra med även vitt vin och kallt vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar