torsdag 12 juli 2012

Hamburgare Cowboy - LCHF
























Nötfärsburgare med bacon och ost blir en cowboy burger, en god dressing från landet Annorlunda och en BBQ-sås tillsammans med en sallad, perfekt att slänga ihop bara man har allt hemma.

Ingredienser 4 personer:
600 g nötfärs
8 skivor bacon
8 skivor ost
2 st bifftomater
1 st stor rödlök, ringar
1 påse salladsmix
salt och nymald svartpeppar
smör till stekningen
Thousand Island
BBQ-sås eller vanlig Heinz ketchup

Gör så här:
Börja med att göra  Thousand Island , så den kan stå och dra och även  BBQ-sås så den hinner svalna.
OBS! Se länkar till recepten på såserna längst ner eller klicka texten!
Stek bacon lätt, men utan att det tar för mycket färg.
Sätt på ugnen och på grill.
Forma nötfärsen till 4 biffar och se till att de inte är för tjocka, beroende på hur man vill ha dem stekta.
Salta och peppra biffarna och stek dem sedan till önskad grad, blodig, medium, välstekt.
Lägg dem sedan i en ugnsfast form, lägg på baconskivorna och toppa med en ostskiva av önskad smak.
Grilla till så att osten smälter och baconet får lite färg.
Bara att lägga upp på tallrik tillsammans med sallad, tomatskivor, rödlöksskivor och dressingen i små koppar. Smaklig måltid!
Länk till recept: Thousand IslandBBQ-sås

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar