torsdag 26 juli 2012

Margarita on the Rocks

Finns säkert lika många recept på denna drinken i världen, som det finns köttbullsrecept i Sverige. Men nu när sommaren och värmen kommit till södra Sverige på riktigt, passar denna dryck speciellt. Måste vara varmt när man dricker denna. På Brewerkz händer det att vi beställer in en "jug" som dessert, men det sker inte ofta. Bara när det är vänner på besök, så snart får det komma någon på besök tycker vi ;)!
Här är receptet som vi brukar göra, och här är fördelningen av innehållet. Blanda en hel karaff, för Margarita ska man inte dricka ensam utan tillsammans med kärleken eller vänner. Vill du dricka en alkoholfri, tar du bara limejuice och socker med massor av is och förstås salt på kanten.

Ingredienser för 1 drink:

4 cl Tequila 
2 cl Cointreau
4 cl limejuice
socker efter smak
flingsalt

Gör så här:
Skaka Tequila, Cointreau, socker och limejuice och häll i karaff med mycket isbitar i.
Serveras i cocktailglas med saltad kant

Tips!

Den snyggaste saltranden får du genom att gnida toppen av glasets utsida med en limeskiva och sedan vända glaset upp-och-ned och strö på salt. Vi brukar använda flingsalt som vi kört lite i morteln, så det blir grovkornigt. OBS! Vanligt salt blir för salt.
Färdigblandade Margarita mix som finns att köpa, går inte att jämföra med färskpressad limejucie eller om du får tag på djupfryst limejucie, går också bra med juice från kyldisken förstås.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar