onsdag 12 september 2012

Grönsaksdip - Myrstack
























Myrstack, så kallar vi denna lilla skapelse. Receptet kommer från Nässjö eller som vi säger numera Nose Lake. När Tommy jobbade där och det var personalfest, skulle det alltid finnas myrstack till tilltugget. Tommy fick receptet av Yvonne. Kan bara hålla med, jättegod och smidig att röra ihop. Glöm inte att dekorera med dillvippor längst ner så det blir som en liten skog runt om.
Är det någon från Nässjö som känner igen myrstacken, är det en klassisk Nässjödip på fredagskvällen?

Ingredienser:
1 pkt färskost, tex Philadelphia
1 liten burk Creme Fraiche
1 liten röd lök
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta, riven eller pressad
1 liten burk Stenbitsrom, svart
Salt och vitpeppar
Dill till garnering

Gör så här:
Finhacka löken och blanda med färskost, creme fraiche och vitlök i en bunke.
Smaka av med salt och peppar. Bygg upp en liten "myrstack" av röran, garnera
med kaviar och dill.
Morotstavar, gurkstavar, selleristavar att dippa i, eller lite onyttigare med salta kex, nybakat valnötsbröd och ändå onyttigare med chips. Ett svalt öl eller vin passar bra till denna lilla skapelse.

Hoppas det smakar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar