torsdag 27 september 2012

Heta räkor
























En aptitretare med lite sting i, och perfekt som en tapasrätt. Här i Singapore är de inte lika salta räkorna, eller rättare sagt inte alls salta så jag rekommenderar att salta lite i oljan om du inte köper räkorna på IKEA här i Singapore. Kör du med våra klassiska räkor hemma i Sverige så behövs det inget extra salt.
Gör räkorna på förmiddagen om du ska äta dem till kvällen, eller helst dagen innan, så de hinner dra åt sig av kryddorna.

Ingredienser:
500 g frysta räkor med skal
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
2 små torkade piripiri
1 tsk paprikapulver
1 tsk örtagårdskrydda

Gör så här:
Skala räkorna.
Värm oljan sakta med pressad vitlök och mortlad piripiri.
Sila oljan när vitlöken börjar mörkna. Häll tillbaka den i kastrullen. Krama ur och torka räkorna, fräs den i den heta oljan några sekunder.
Ta upp räkorna med en hålslev och blanda den med paprikapulver och örter. Kyl räkorna och oljan var för sig, blanda det sedan med varandra.
Perfekt till att äta med tandpetare eller med lite vitt bröd och en kall öl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar