fredag 16 november 2012

Gratinerad fiskfilé - med smak av vitlök






















Lätt och smidig gratinerad fiskfilé (se "Gör så här" nedan, endast tre rader), som är perfekt till fest  och även till vardags. Välj helst gös till fest och torsk eller kolja till vardags.

Ingredienser för 4 personer:

800 g gös-, torsk- eller koljafilé.
100 g smör, rumsvarmt
1 st äggula
50 g siktat osötat ströbröd
2 scharlottenlökar, mycket finhackade
2 st vitlöksklyftor, riven
1 dl persilja, mycket finhackad
3 dl torrt vitt vin
Salt och nymald svartpeppar.

Gör så här:
Värn ugnen till 250 grader. Blanda smör äggula, ströbröd, lök, vitlök, och persilja, smaksatt med salt och peppar. Lägg fiskfiléerna i en smord ugnssäker form och bred massan över dem. Slå vinet runt fisken. Grädda fisken i ugnen, så att den får en fin färg på ytan. Servera direkt från formen, med kokt potatis och en sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar