torsdag 25 april 2013

Grillade revben - förkokta och sedan grillade med BBQ-såsEn klassiker hos oss, alla som varit här älskar de förkokta revben som är glazad med gudomlig BBQ-sås. De serveras på Brewerkz här i Singapore, men jag har klurat ut hur man gör, och jag har testat dem hemma i Sverige och fått mer än godkänt och förstås även BBQ-såsen. Hur mycket revben man äter per person är svårt att bestämma, beror ju på hur matfrisk man är och tillbehören. Räkna med 2 decimeter revben per person. Gör en stor laddning i den stora grytan och frys sedan in dem i buljongen och använd buljongen som en skyddsfilm mot frysskador. Buljongen kan du göra supergod sås av eller använda till soppbuljong. Frys in i småförpackning, typ 3 dl i varje, så har du buljong till god köttsås.

Ingredienser för 1 kg revben, räkna med 2 decimeter revben/pers:
1 kg revbens rack, medeltjockt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 lagerblad
10 vitpepparkorn
1 tsk salt/liter vatten

BBQ-sås: Recept
Coleslaw: Recept

Gör så här:
Hacka löken grovt. Sjud revbenen, lök, vitlök, lagerblad och vitpepparkorn i en stor kastrull. Tillsätt vatten så att det täcker. Tillsätt 1 tsk salt per liter vatten. Revbenen skall sjuda på svag värme tills man ser att köttet släpper från benet. 2-4 timmar och beror på tjockleken. Gör detta gärna dagen innan och låt dem svalna i buljongen. Innan du grillar dem, värm upp dem i buljongen, så behöver de inte bli genomvarma på grillen utan det räcker med att grilla på på varje sidan en stund.
Serveras med en Coleslaw och lite extra BBQ-sås och som här på bilden med ett fluffigt gott potatismos.
Givna drycken till detta är en god, kall, besk pilsner!

1 kommentar:

  1. Hej, jag vill gärna komma i kontakt med dig gällande en spännande tävling på ICA.se. Vänligen mejla mig på emil.blomqvist@ica.se för mer information. Mvh Emil Blomqvist, webbredaktör

    SvaraRadera