måndag 27 januari 2014

Pytt i panna - rotfrukter och isterband
























Pytt i panna på rotfrukter och isterband, går snabbt att fixa och är supergott, det blir mycket smak av isterbanden och rotfrukterna.
Man tager vad man har i grönsakslådan, och hos mig fanns det både rotselleri, kålrot och palsternacka. Alltid finns det ekologiska morötter, potatis och gul lök hemma, så med alla dessa extra rotfrukter blev det en kanongod pytt i panna och isterbanden hade jag i frysen.

Ingredienser för 2 personer:
2 st isterband
2 st potatis
1 st morot
1 bit rotselleri
1 bit palsternacka
1 bit kålrot
1 st gul lök
2 st ägg
2 msk smör
salt och peppar
Tillbehör:
Rödbetor

Gör så här:
Börja med att hacka den gula löken fint och stek i lite smör utan att den tar för mycket färg. Skala och tärna potatis, morot och rotfrukterna och stek det nu tillsammans med löken. När potatis och rotfrukter fått lite färg lägger du i isterbandens innehåll, alltså tar du bort skinnet och fördelar i pytten och steker cirka 10 minuter.
Serveras med en äggula i sitt skal på toppen eller ett stekt ägg. Rödbetor är gott till som tillbehör.
En kall pilsner eller mineralvatten är drycken som passar bäst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar