fredag 2 mars 2018

Smørrebrød - Stekt torskrom

Idag efter långpromenaden i snöyran blev det smørrebrød med stekt torskrom. En klassiker och receptet finns i boken Ida Davidsens bästa smørrebrød. Torskrom är nyttigt! Jag har valt torskrom på burk men det går lika bra med färsk torskrom. Då får du koka den i rikligt med saltvatten och koktid beror på storleken. Rommen får sedan kallna i lagen. Lite smidigare med torskrom på burk.
Här passar det med en riktigt god öl men förstås bubbelvatten går precis lika bra.

Ingredienser till en smørrebrød:
1 tunn liten skiva rågbröd
2-3 skivor torskrom från burk (0,5 cm)
Remouladsås (jag tog majonäs från tub)
1 skiva vriden citron
Panering:mjöl, uppvispat ägg och osötat skorpmjöl
Smör och olivolja till stekning

Gör så här:
Skiva torskrom.
Panera torskromsskivorna i ordningsföljden mjöl, ägg och ströbröd.
Stek dem gyllenbruna i hälften olja, hälften smör.
Låt dem rinna av på hushållspapper.
Smöra rågbrödet och lägg på torskromsskivorna.
Lägg en sträng med remouladsås eller majonäs diagonalt.
Garnera med en vriden citronskiva.

Velsmagende måltid!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar