torsdag 2 februari 2012

Blomkålssoppa med bacon - LCHF


Blomkålssoppa är en perfekt förrätt eller varmrätt och LCHF för den som tänker så.
Blomkål har blivit lite av en favorit för oss alla, och även Tommy som inte varit så förtjust i blomkål gillar det nu. Efter jul och nyår så kör vi lite hårdare LCHF, än tidigare och blomkål är perfekt ersättare för potatis och pasta. Kokar man den mjuk, så försvinner den starka kålsmaken och den blir mera neutral.
Här kommer receptet på våran goda soppa.

Ingredienser för 4 personer:
1 blomkålshuvud (ca.500 g)
1 gul lök
2 msk smör
5 dl vatten
2 msk kycklingfond, (Bongs)
3 dl vispgrädde
4-8 skivor knaperstekt bacon
Gräslök
Salt, peppar och cayennepeppar
(Parmesanost)

Gör så här:
Börja med att hacka den gula löken fint och fräs löken med smöret i kastrullen.
Slå på vatten och kycklingfonden.
Dela blomkålen i små buketter, och lägg i kastrullen och låt koka i minst 15 min eller tills de är mjuka.
Slå på grädden och låt koka upp sedan är det bara att köra med mixerstaven tills soppan är slät.
Några stänk av cayennepeppar, salt och peppar efter behag, så du måste provsmaka först ;).
Så långt kan du förbereda.
Knaperstek bacon, helst i micron som är smidigt att lägga skivorna på hushållspapper och papper över och köra på full effekt i någon minut. Kolla så de inte blir för hårt stekta!
Dela sedan bacon i småbitar och hacka gräslök
Slå upp i soppskål och garnera med bacon och hackad gräslök
Vill man höja smaken ytterligare kan man riva i parmesanost i den varma soppan och röra om innan man slår upp i skålarna.

2 kommentarer:

  1. Sparar som favorit;) ska prova göra i helgen, ser jättegod ut. Tack;)

    SvaraRadera
  2. Soppan ser verkligen god ut! Och med baconströssel och parmesan blir det ju perfekt :) Vacker bild!

    SvaraRadera