torsdag 8 mars 2012

LCHF Pizza

Fick idén en dag när jag var ute och gick, och funderade på vad jag skulle äta till lunch. Så tänker man vad man har i kylskåpet. Ägg, grädde, tomater, riven ost, persilja och cayennepeppar.
Jag gör en italiensk omelettpizza. Här är det bara fantasin som sätter stopp, gör helt enkelt din favoritpizza, men på äggbotten. LCHF-rätt, perfekt som lunch eller att dela i bitar och servera som tapas.

Ingredienser 1 person
Botten:
2 ägg (ekologiska)
2 msk grädde
salt och cayennepeppar
1 msk smör till stekning

Fyllning som på bilden:
Coctailtomater
Riven mozzarellaost
Hackad persilja
Cayennepeppar

Gör så här:
Börja med att knäcka äggen i en lite skål och häll på grädden, salt och ett stänk med cayennepeppar.
Rör försiktigt med en gaffel så gulan går lite sönder, smeten ska vara marmorerad.
Värm en liten stekpanna med smöret och när smöret slutat prata, i med äggröran och rör om lätt med gaffel, sedan är det att se till att smeten blir som en pannkaka och steka lätt på en sida.
Är du själv kan du nu strö på ost, tomaterna och persilja och låta stå på spisen en stund tills osten är smält. Strö på cayennepeppar.
Gör man flera kan man steka några bottnar och sedan lägga på fyllningen och köra i ugnen, som en pizza, men bara några minuter tills osten smält. En favorit här är ju över osten lägger vi rödlök och sedan baconbitar. Blir en Badjo a la Sandberg. Istället för tomater kan man också klena lite tomatsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar