torsdag 1 mars 2012

Rödvinssmör - kryddsmör


Rödvinssmör  passar till det mesta som; oxfilé, entrecôte, biffstek, fläskkotlett, kycklingfilé, helt enkelt till nästan allt, ja till och med till stekt lax eller pocherad torsk. Gör en större laddning och frys in i potionsbitar. Perfekt när det serveras potatis- eller blomkålsgratängen också som tillbehör.

Ingredienser 4-6 personer:
1 st rödlök, hackad
2 dl rödvin
100 g smör, rumstempererat
salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:
Börja med att ta ut smöret i god tid. Skala och hacka rödlöken fint. Lägg den i en kastrull tillsammans med rödvinet och låt koka ihop sakta. Vätskan ska nästan vara helt borta. Låt svalna. Vispa det rumstempererade smöret luftigt och blanda sedan med den rödvinsinkokta rödlöken.
Smaka av med salt och peppar.
Gör en rulle i smörpapper och lägg i kylen, skiva sedan upp och lägg på det nystekta köttet eller frys in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar