onsdag 3 oktober 2012

Grön mangosallad

Här kommer ett recept som vi bara älskar. Detta äter vi alltid när vi går till Thai Smile Café, precis som man alltid äter pizzasallad i Sverige på pizzerian. Är det typiskt svenskt med pizzasallad?
Denna gröna mangosallad är enkel att göra hemma, om man får tag på gröna omogna mango. Bra bufférätt och perfekt som sallad till thaimaten.
Just nu har vi en full kartong med gröna mango som vi fått och som har växt här i Singapore. Så nu äts det grön mangosallad varje dag ;).

Det här behövs till en liten sallad:
0,5 dl rostade cashewnötter eller jordnötter
2 grön mango, omogna
2 schalottenlökar
1 röd chili, fingerstorlek
Färsk koriander

Dressing:
1 tsk palmsocker, men råsocker funkar också
1 msk fisksås
1 msk ättiksprit 12%
2 msk vatten
1 finhackad vitlöksklyfta

Gör så här:
Börja med att blanda dressingen.
Hacka och rosta nötterna i en stekpanna utan fett.
Skala och skär mangon i tunna strimlor eller riv på rivjärn.
Finhacka scharlotenlöken.
Kärna ur och strimla chilin mycket fint.
Lägg allt i en skål och blanda varsamt.
Låt salladen stå och dra någon timma i kylen, innan servering
Häll på dressingen och toppa med nötterna och lite korianderblad precis innan servering.

1 kommentar:

  1. Jag har hört att pizzasallad bara finns i Sverige... Det här låter jättegott!

    SvaraRadera