tisdag 23 oktober 2012

Nötkaka - Mexican Wedding cookies
























Dessa kakor serveras nästan alltid på mexikanska bröllop, men hur jag kom i kontakt med dem var att man kan köpa dem på Cafe Spinelli här i Singapore. Perfekt liten torr kaka precis lagom till en espresso.
I veckan som kommer, så åker en gammal vän till mig till Mexico och gifter bort sin dotter. Så då passar det perfekt med detta som veckans recept.
Dessa kakor smälter i munnen och perfekt som julkaka och bara inte till bröllop ;).
Här kommer mitt receptet på kakan, finns säkert hur många varianter som vi har köttbullsrecept.


Ingredienser, ca. 20 st
3/4 dl florsocker
1,5 dl rumsvarmt smör
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1,5 dl mycket fint hackad söt mandel
1/4  tsk salt
Florsocker till att rulla kakorna i

Gör så här:
Förvärm ugnen till 175 grader.
Vispa till ljust och fluffigt  i en stor bunke  florsocker, vaniljsocker och rumsvarmt smör.
Rör i mjöl, salt och de finhackade  mandlarna och blanda tills degen håller samman.
Rulla nu små bollar och lägg på bakplåtspapper och grädda, mitten i ugnen, 15-20 minuter.
OBS! De ska vara ljusa eller tills kanterna på kakan precis börja bli lite bruns, så passa ugnen eftersom värmen kan variera från ugn till ugn.
Ta omedelbart bort dom från plåten och kyl dem lite innan du rullar dom i florsocker.
Kyl dom nu helt och rulla i florsocker innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar