fredag 4 oktober 2013

Hamburgare - Low Carb LCHF

Low Carb hamburgare har blivit en favorit och speciellt denna med bacon, ost, rödlök, tomat och någon god dressing som Guacamole eller Thousand Island. I Singapore så fanns Carl´s Jr och där kunde man äta vilken hamburgare som helst just Low Carb, när man fick massor med isbergssallad om hamburgaren istället för bröd. Att fixa sin egen hemma är ju hur enkelt som helst, bara man har ingredienserna hemma och då fixar man till det på mindre än 10 minuter.
Gör din egna favorithamburgare, men här kommer min favorit enligt bilden, även ananas är också gott till men idag hade jag ingen hemma.

Ingredienser för 1 hamburgare enligt bilden:
150 g nötfärs
2 st skivor bacon
2 st skivor gräddost
1 st skiva rödlök
1 st tomatskiva
1 msk valfri sås
se länk ovan på recept eller ta vanlig majonäs om så önskas
eller ingen sås alls
Några isbergssalladsblad
Salt och peppar
smör till stekningen

Gör så här:
Börja med att plocka fram allt.
Sedan formar du nötfärsen till en stor boll och plattar ut mellan plastfilm till cirka 1 cm tjock.
Krydda med nymald svartpeppar och strö på salt och banka in, jag brukar även ta lite flingsalt på nötfärsen.
Lägg baconskivorna mellan hushållspapper på en tallrik och kör 1 minut på näst högsta effekten i micro.
Stek hamburgaren som du önskar, lägg på ost, bacon, rödlök, tomat och sås och lägg allt mellan några stora väl sköljda isbergssalladsblad och kläm ihop och bara att börja äta. Det går åt många servetter kan jag lova!

Vill du vara onyttig, så gör du goda krispiga klyftpotatis som tillbehör, men då är det helt plötsligt inte Low Carb, men man behöver ju inte äta jättemånga och de är säkert mycket mera nyttigare än den friterade som man köper på hamburgerierna eller de man köper i frysdiskarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar