tisdag 22 oktober 2013

Kringlor av vetedeg
























Av en vanlig enkel vetedeg med kardemumma, är grunden till dessa spröda kringlor. Kringlor som jag åt när jag var liten och min mammas faster bakade. Alltid när man kom på besök hade hon bakat en stor burk som jag fick ta med hem. Eftersom man torkar dem efteråt, blir det som en skorpa fast med pärlsocker på.

Ingredienser:
200 g vetedeg, klicka för receptet här
100 g smör
pärlsocker

Gör så här:
När du bakar vanlig vetedeg, tar du undan 200 g vetedeg (1/4 del av vetedegen till bullarna) och arbetar in 100 g smör.
Lägg degen kallt i kylskåpet under tiden du baka vanliga bullar.
Då man är färdig med vetebrödsbaket, arbetar man hastigt degen och rullar ut den till lillfingertjocka längder och formar den till runda eller avlånga kringlor och doppar dem i pärlsocker.
Grädda kringlorna genast i 200 grader i mitten av ugnen.
Efteråt när du är färdig med bakningen, så sänker du temperaturen och så lägger du alla kringlor på en plåt och låter dem torka i ugnen några timmar.
Låt dem svalna innan du lägger dem i en burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar