måndag 14 maj 2018

Carbonara - på småländskt vis

Vi älskar småländsk isterband och speciellt Hugos från Örserum, Gränna. Förra veckan så bara kom det en idé i huvudet på denna maträtten och igår så gjorde vi den. Berättade innan för flera personer vad de trodde om min variant av carbonara och alla sa att det låter jättegott och igår så fick vi svar på funderingarna. Tommy gav tummen upp och jag precis som jag tänkte smakade det jättegott. Vi tar alltid Hugos Isterband men givetvis tar man den isterbanden man gillar mest.

Ingredienser för 4 portioner:
1 st gul lök
2 st isterband
2 dl grädde
4 st äggulor
Mald krydd- och svartpeppar
Salt
Persilja
Pasta


Gör så här:
Börja med att trycka ut innehållet  i isterbanden i stekpannan och fräs några minuter. Hacka den gula löken fint och stek med under omrörning i 10 minut på medelvärme.
Nu kokar du upp vattnet till pastan med rikligt med salt i. Samtidigt så tillsätter du grädden i stekpannan och låter det småputtra sakta under tiden pastan kokar.
Skilj äggula från vita och spara äggulan i skalet.
Hacka persilja.
Häll av pastan och tillsätt sedan isterbandscarbonaran i pastan och blanda runt, krydda med nymald kryddpeppar och svartpeppar och smaka av försiktigt med salt beroende på hur salt isterbanden i sig är.
Lägg upp på tallrik och garnera med persilja och äggulan.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar