måndag 28 maj 2018

Rabarberpaj


Rabarberpaj hör till vårens desserter denna primör som är så sur men smakar så himmelskt gott när den blandas med smör och socker bland annat. Det är bland de första vårtecknen i trädgården när rabarberknopparna tittar upp i den bruna jorden när snön smält bort. I lördags så gjorde vi en rabarberpaj och serverade den sedan i glas varvad med färdigköpt vaniljsås. Välj helst de späda rabarbern, drag av skalet på de grova

Ingredienser för 4-6 personer:
500 g rabarber, tunt skivade
1,5 dl socker
2 msk potatismjöl

Smuldeg:
100 g smör
3 msk socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret i en kastrull, och rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
Välj helst de späda rabarbern, drag av skalet på de grova. Skiva tunt.
Blanda ner socker och potatismjöl tillsammans med de skivade rabarberns.
Smörj en pajform och lägg i rabarberblandningen. Fördela smuldegen över och grädda i mitten av ugnen tills den fått fin färg och fyllningen mjuknåd och saftat till sig. 15-20 minuter ungefär.
Serveras med vaniljsås och som på bilden började jag med lite paj i botten och sedan varvade jag med vaniljsås och avslutade med paj.

Smaskens!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar