tisdag 23 augusti 2011

Fisksoppa


Idag gör vi en fisksoppa med lite av varje som finns hemma i kylen och frysen.
Som denna soppan, 1 portion till mig som lunch eller så gör man till ett helt gäng.
Den fixas på några minuter och är matig eftersom det är lite större bitar och inte en slät soppa.
Har du dill hemma är det ju ett plus, men tyvärr så är tillgången på dill här i Singapore begränsad.
Ibland finns det och ibland inte.

Till denna soppan ingår:
1 potionsbit fryst lax eller annan fisk.
1/2 st rödlök
3/4 st röd paprika
2 st tomater
1 st hackad vitlöksklyfta
1/2 st morot
1 tsk tomatpure
2 tsk Bongs hummerfond
2 dl vatten (en skvätt vitt vin om det finns hemma, byt ut 1 dl vatten mot vin)
1 dl grädde
salt, cajennepeppar
smör

Gör så här:
1. Börja med att skålla tomaterna och ta sedan bort skalet innan du hackar dom i mindre bitar.
2. Skiva rödlök tunt, strimla morot i tunna strimlor och hacka vitlöken mycket fint.
3. Smält smöret i en gryta och svetta grönsakerna några minuter så de inte tar färg.
4. Rör i tomaterna.
5. Tomatpure, fond, vatten, vin,grädde och 2 uns cajennepeppar, låt sjuda i 10 min.
6. Lägg i laxen i små kuber och stäng av värmen, efter 5 min är det klart.
7. Glöm ej att smaka av och känn om det behövs något extra salt.

3 kommentarer:

  1. Låter gott ska jag prova. Vi köpte en låda med fisk (lax, rödspätta och torskrygg) av fiskbilen som stannade på gatan och sålde så vi har frysen full av fisk. Så detta receptet blir kanon!

    kram

    SvaraRadera
  2. Jättegod soppa!Har gjort den flera gånger och tar vad som finns hemma. Idag tillsatte jag selleri och det blev kalasgott :)

    SvaraRadera
  3. ska göra det idag och det ser så gott ut

    SvaraRadera