torsdag 18 augusti 2011

Kebabsås med tillbehör






Kebabsåsen från Huskvarna är något speciellt. Många som besöker trakten kommenterar just kebabsåsen att det inte finns något liknande och så god i övriga landet. Frågar du på pizzeriorna vad såsen innehåller så är de hemlighetsfulla, men jag har testat och provat och kommit fram till detta receptet.

Ingredienser:

3 dl gräddfil *) creme fraiche
2 dl A-fil *) butter milk (kärnmjölk)
1 dl majonäs
2 msk Heinz Ketchup
2 msk bostongurka *) hackad inlagd gurka
2 tsk paprika pulver
1 tsk spiskummin, mald

1 tsk oregano
1 tsk nymald svartpeppar
Uns cayennepeppar, mera cayenne mera Hot
0,5-1 dl osötad ananasjucie

*) Om du bor utomlands och har svårt att hitta gräddfil, A-fil och Bostongurka går det bra att ersätta med detta istället. Har testat i Singapore och det blev MVG!


Gör så här:
Blanda samman allt och avsluta med ananasjucien, här gör du den till önskad konsistens. Beror på hur tunn du vill ha såsen. Bara att smaka sig fram.

Servera detta till tunna skivor grillad benfri fläskkarré som du kryddat med salt, vitpeppar, torkad ingefära och som du penslat innan med smält smör och några droppar kinesisk soja.

Köp en bit benfri fläskkarré och skiva i tunna skivor. Grilla på svag värme så de inte blir brända. Lägg sedan alla i en hög (som en plätthög) och skär i tunna strimlor.

Strimlad isbergssallad, tomatskivor, skivad gul lök, pepparoni och pitabröd tillsammans med kebabsåsen så har du gjort en alldeles egen svenskkryddad kebab a la Sandberg.


Länk till: Våran Pulled pork Kebab, klassisk kebabkryddad.

8 kommentarer:

  1. Riktigt god kebabsås! Är själv från trakterna kring Borås, och där använder pizzeriorna en liknande sås, men nu bor jag på östkusten och har saknat "riktig" kebabsås, så tack för ett bra recept!

    SvaraRadera
  2. Riktigt god kebabsås! Är själv från trakterna kring Borås, och där använder pizzeriorna en liknande sås, men nu bor jag på östkusten och har saknat "riktig" kebabsås, så tack för ett bra recept!

    SvaraRadera
  3. Grymt!!! Funkade skitbra, men hade i lite mer cayenne för att få lite fart på de hela, och lite mer mayo för att dölja creme fraiche smaken. Man tager det man haver i utlandet!

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  5. VARNING! Bloggadministratören tar bort dåliga recensioner.
    Följde receptet till punkt och pricka. Inte ens lite lika kebabsåsen i Jönköping.

    Ha inga höga förväntningar om du mot förmodan skulle testa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska ändra receptet och bara skriva Kebabsås från Huskvarna.
      Konstigt att andra kommentarer tycker att den är grymt god och riktigt god.
      Har många vänner som gör denna sås och inte skrivit någon kommentar här.
      Den är jättegoda säger mina vänner.
      Helt klart att det inte är någon kebabsås från JÖNKÖPING eftersom den såsen inte är god!

      Radera
    2. Det förklarar saken. Du bor på fel sida vinnbron. Det förklara både den gräsliga smaken och den dryga attityden.

      Radera
  6. varken JKPG eller Huskvarna kebabsås, för mig som bodde i trakten 10 år, det är mycket gott. Kanske det kan finjusteras lite men vi utlänningar är nöjd att ha ett recept att använda i hemlandet

    SvaraRadera