måndag 11 november 2013

Morotssoppa med cayennepeppar

En mild och krämig morotssoppa med lite heta av cayennepeppar är perfekt att värma sig med efter en kall promenad. Lagom lunch eller som en förrätt eller varmrätt tillsammans med lite gott bröd och smör.
Morotssoppan gör jag på givetvis ekologiska morötter och man behöver inte ens skala dem utan bara skiva ner i kastrullen tillsammans med en gul lök som är skivad. Idag ska det bli detta till kvällsmat, men det blir även några pannkakor eftersom det blev över lite smet när Leia var här på besök. Nykokt hallonsylt serveras det till för Tommy gillar det, jag gillar krösamos till pannkakorna. Vad vill du helst äta till pannkakorna eller plättarna? Förstår inte varför jag började skriva om pannkakor och sylt helt plötsligt, men det får Stå kvar!

Ingredienser för 2-4 personer:
250 g morötter, ekologiska, delad i skivor
1 st gul lök, skivad
2 msk smör
5 dl grönsaksbuljong, ekologisk
2+0,5 dl grädde
salt och cayennepeppar efter behag

Gör så här:
Börja med att skiva löken och fräs i en kastrull med 2 msk riktigt smörmed.
Tvätta morötterna med skalet på och skiva i pengar och lägg ner i kastrullen och fräs med en liten stund.
Slå på buljongen och låt koka i 15 minuter.
Mixa med mixerstav till en slät massa, slå på 2 dl grädde och rör om och smaka av med salt och cayennepeppar.
Vispa lite lätt till skum 0,5 dl av grädden som du garnera med och pudrar över lite cayennepeppar med när du portionerat ut soppan. Garnera med något grönt om du har hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar